| Хранене на кучето | |
|
+7Yurgen darklady Admin BBB zelka Jordan staff mitaksi 11 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
mitaksi специалист
Брой мнения : 217 Localisation : София Registration date : 05.02.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Вто Апр 03, 2007 9:25 am | |
| - Yurgen написа:
- Майката му е натурална храна! Оризче ,месце,зеленчуци..... както ми каза "zelka" в един друг форум. Моя сега така яде че направо ушите му плющят ( отрязаните )
То е ясно , че яде и шоколад да му даваш пак ще яде, въпроса с тия менюта е че не се знае кое по колко и как, аз давам гранула давам и готвено, макар и по рядко. | |
|
| |
zelka напреднал
Брой мнения : 60 Registration date : 28.03.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Чет Апр 05, 2007 4:14 pm | |
| - mitaksi написа:
- Yurgen написа:
- Майката му е натурална храна! Оризче ,месце,зеленчуци..... както ми каза "zelka" в един друг форум. Моя сега така яде че направо ушите му плющят ( отрязаните )
То е ясно , че яде и шоколад да му даваш пак ще яде, въпроса с тия менюта е че не се знае кое по колко и как, аз давам гранула давам и готвено, макар и по рядко. Ти като даваш гранула да не би да знаеш по колко въглехидрати или белтъци даваш?Или вярваш на табличката на чувала? Вие не разбрахте ли че всяко куче си е с различен организъм.Че едното е 20кг другото е 25.Че едното тренира а друго не тренира. Стига глупости. Нямаш ли око и не следиш ли кучето кощеш и с квото и да го храниш пак нема стане нищо. Натуралната храна се наглася според кучето.Според неговото ежедневие и според неговия организъм. Когато виждаш че му е малко добавяш когато виждаш че не го изяжда всичко или качва килограми намаляш. Същото важи и с играта с въглехидратите и белтъците когато бяга как се чуства енергично ли е не е ли. Честно казано не ми се занимава вече.Хранете си с квото си искате и както искате.Само че това което казвате не е правилно. | |
|
| |
qwer
Брой мнения : 5 Localisation : sofia Registration date : 06.04.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пет Апр 06, 2007 10:29 pm | |
| Абе нека ПАПКАТ К'вото си искат , аз не чета списания ма мога да позная моето куче к'во иска да папка , натуралната храна е много по-добре от храната по американските списания , защо мислите че кучетата са по-различни от хората , те имат свой собствен вкус. ХРАНЕТЕ ГИ С ГРАНУЛИ И АФГАНИСТАНКИ ОРИЗ, БОБ ЧОРБА И СВИНСКО С МАЙОНЕЗА! Това че , Mitaksi е "забравен от еволюцията" , може да си задаржи мнението за задния двор , щото не ме кефят такива глупави мнения , и чети повече БРОШУРКИ! | |
|
| |
darklady Admin
Брой мнения : 128 Registration date : 13.02.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Вто Апр 10, 2007 2:33 pm | |
| Леле, я вземете и ми направете хранителен режим, че да се храня правилно като сте такива всезнайковци! не случайно зоотехниците и ветеринарните лакари учат "режими на хранене" и уважаващите себе си фирми, занимаващи се с производство на храни за кучета назначават консултанти по храненето. То ако беше много просто -всички да сме професори по хранене. Освен това книгите като цяло са за четене, а това че някой от вас ги използват за стъпало оли изтривалка си е техен проблем. Темите във форумите се пишат за да си изказва всеки мнението и който се нуждае от съвет да го получи, а не да нападате другите за мнението им. | |
|
| |
zelka напреднал
Брой мнения : 60 Registration date : 28.03.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Сря Апр 11, 2007 2:29 pm | |
| - darklady написа:
- Леле, я вземете и ми направете хранителен режим, че да се храня правилно като сте такива всезнайковци!
не случайно зоотехниците и ветеринарните лакари учат "режими на хранене" и уважаващите себе си фирми, занимаващи се с производство на храни за кучета назначават консултанти по храненето. То ако беше много просто -всички да сме професори по хранене. Освен това книгите като цяло са за четене, а това че някой от вас ги използват за стъпало оли изтривалка си е техен проблем. Темите във форумите се пишат за да си изказва всеки мнението и който се нуждае от съвет да го получи, а не да нападате другите за мнението им. Само че не забравяй че тия консултанти и другите кретени са там защото им плащат също така не забравяй че това всичкото е с една цел правене на пари. Не знам дали си запозната но сега почти всеки "кучкар" вкарва се най добрата храна от чужбина.Едно време гранулите бяха няколко вида не сега 1000 вида и всеки втори внася храна. Еми да в книгите има доста полезна информация само че не забравяй че кучето не ти е някакъв факт или някоя книга а е куче жив организъм . | |
|
| |
nug специалист
Брой мнения : 101 Age : 36 Localisation : Pazardjik City Registration date : 26.03.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Чет Апр 12, 2007 12:03 am | |
| Кучето си е куче не е некво нежно бебе дай му да яде един път на ден и го спукай от тренировки така то ще е щастливо а и вие сащо | |
|
| |
Jordan staff специалист
Брой мнения : 494 Age : 34 Localisation : Бургас Registration date : 24.02.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Нед Апр 15, 2007 5:00 pm | |
| Аз преминах на разнообразно хранене веч!Преди храних само с гранулирана храна,обаче редувам:Royal Canine или Pedegree,консерва и винаги добавям зеленчуци с витамин! Я кажете вие как храните?Сменили ли сте начина? | |
|
| |
Yurgen напреднал
Брой мнения : 52 Registration date : 13.02.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Нед Апр 15, 2007 5:23 pm | |
| Royal Canine или Pedegree.... това ли ти е разнообразното хранене ве "специалист" от колко време ти прикаам че педигри и е боклук.
като сменяш марката храна тряаа смяната да е около 4 дена наи малко малко по малко добавяш новата гранула | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Нед Апр 15, 2007 5:42 pm | |
| ''Royal Canine или Pedegree,консерва и винаги добавям зеленчуци с витамин!'' Нещо против?Естествено,че има период когато сменям храните!!! То трябва да си много глупав...ако няма период!!! | |
|
| |
nug специалист
Брой мнения : 101 Age : 36 Localisation : Pazardjik City Registration date : 26.03.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Нед Апр 15, 2007 10:02 pm | |
| Тея гранули са некви набухватели гадна соя и др. глупости ... по добре е кучето да се храни с естествени продукти с кайма яйца кокали зеленчуци сащо и други | |
|
| |
Jordan staff специалист
| |
| |
MAKI специалист
Брой мнения : 100 Registration date : 28.03.2007
| Заглавие: д Нед Апр 15, 2007 11:32 pm | |
| не съм съгласен с теб , защо да избягвам кокалите? естествено че няма му дам примерно от риба! но има кокали които могат да се ядат от кучета | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Нед Апр 15, 2007 11:55 pm | |
| Кокалите от дребната риба,когато тя е сварена не са вредни,защото се разтапят,но за пилешките!!! | |
|
| |
BBB специалист
Брой мнения : 170 Registration date : 15.03.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 16, 2007 9:47 am | |
| Аз кокали изобщо не давам, просто не ми се рискува. Пък и нямат никаква хранителна стойност. Защо да рискувам да давам нещо което е опасно след като не е наложително да го давам. Да отбележа само, че става въпрос за цели кокали. | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: д Пон Апр 16, 2007 8:41 pm | |
| | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 16, 2007 8:55 pm | |
| Кокалите нямат никаква хранителна стойност и са опасни за хранопроводната система на нашите животни...-невиждам за какво се зачекваш сега?На всички мнението ни е единодушно и всички освен теб сме съгласни,че костите са опасни,няма значение какви са!!!Но все пак всеки си има право на избор...РИСКЪТ си е твой!Ако бяха полезни,може би щяха да преработват кокали на суха храна,защо преработват само месо??? Благодаря...много бих искал да ми отговориш на този въпрос! | |
|
| |
nug специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 16, 2007 11:47 pm | |
| Пилешки кокали не се дават освен,ако не е преварено на повече време,а рибия изобщо.тя не е полезна и оврежда обонянието при кучетата! | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 16, 2007 11:51 pm | |
| А дребна риба може ли?която е високо преварена? | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Вто Апр 17, 2007 7:25 pm | |
| Ммм...виж Нуг,заинтересувах се много,защото от отдавна давам преварена риба(цаца и таранка към храната)и се зайнтригувах като разбрах,че можело да си изгуби обонянието...И като погледнах,че съставът на витамини Sa37 се състои от рибно брашно или основа май беше...няма значение!Така,че според мен рибата не вреде на обонянието на кучето... | |
|
| |
nug специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 23, 2007 10:52 am | |
| По добре поискай съвет от някой ветеринар мен така ми е казал ... | |
|
| |
mitaksi специалист
Брой мнения : 217 Localisation : София Registration date : 05.02.2007
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 23, 2007 11:10 am | |
| Хранете както си искате, само ме псолушайте за едно никакви кокали, никакви...ако толкова много сте сигурни, чеи ма нещо полезнои в кокалите поне ги давайте под формата на брашно, което не знам откъде ще се намери | |
|
| |
nug специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 23, 2007 10:42 pm | |
| xaxaxaxa на куче да не даваме кокали | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: хм Пон Апр 23, 2007 11:18 pm | |
| | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Хранене на кучето Пон Апр 23, 2007 11:22 pm | |
| първо-ГУЛЕВ БЕ ЧОВЕК!!! второ-никъде не съм споменал,че месото и ''човешката храна'' са вредни!!!Къде си прочел...незнам!Но кокалите изобщо не трябва да се дават!!!А относно гранулите-като си купиш на кучето човал от 80 лв храна-20 кг...тогава ще се увериш!!! | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: а Пон Апр 23, 2007 11:26 pm | |
| не че имаш против месото .. просто всички казвате кучешка храна кучешка храна .. а откъде си сигурен че нещата които пише са верни?! не може да си сигурен | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Хранене на кучето | |
| |
|
| |
| Хранене на кучето | |
|