| Възпитани (Наморник) | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
nug специалист
Брой мнения : 101 Age : 36 Localisation : Pazardjik City Registration date : 26.03.2007
| Заглавие: Възпитани (Наморник) Сря Апр 25, 2007 11:39 pm | |
| Какво мислите за наморника?Помага ли срещу агресивни кучета да не нахапят някое безащитно куче с съвсем други намерения.Или да помогне кучето да не се добере до нещо което може да му навреди (отрови и др.). Може ли да знам вашето мнение дали бихте сложили наморник на кучето си и защо ако е да и защо ако е не? Благодаря предварително! | |
|
| |
MAKI специалист
Брой мнения : 100 Registration date : 28.03.2007
| Заглавие: д Сря Апр 25, 2007 11:47 pm | |
| аз не бих сложил наморник на моето , защото ако е лошо аз ще знам това , и ще правя така че да няма инциденти , ако трябва ще съм отшелник , също така не бих сложил наморник защото има много кучета които се пускат от стопаните си "да се разходят защото са добри и не са агресивни" а в същото време те са супер много агресивни към други кучета.. та мисълта ми е , защо моето куче ще бъде хапано от някакво друго , след като моето си е на повод , а чуждото не? | |
|
| |
nug специалист
Брой мнения : 101 Age : 36 Localisation : Pazardjik City Registration date : 26.03.2007
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Апр 26, 2007 12:03 am | |
| Ахам... разбирам значи си против тези екстри... добре обичаш кучето да е свободно! Аз сащо мисля така но се реших да взема още от сега докато е малак да свикне с него.Защото ме страх хората какво исхварлят и налапали някоя отрова след като съм го пуснал малко да побяга... няма да си го простя.Пък има и нещо друго аз също имам доверие на кучето ми за сега но все пак е питбул нека да имам едно на ум днес си играе с кучетата ну утре кой знае какво може да му хрумне... да не дава господ никому... просто искам да съм сигорен!А за това си прав че има зли кучета които са без надзор и ако не може да се защити става лошо... А бе да се надяваме, че няма толкова тапи кучета да нападат питбул. | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: d Чет Апр 26, 2007 12:13 am | |
| е ти не внимаваш ли кучето ти като е до теб кфо яде? аз примерно моя сега го пускам без повод да си тичка ,но като порасне такива екстри ще има само като сме на място кадето знам че да мине човек и куче шанса е 1:000000000000000 защото дори да е добро , помисли ти ако видиш голям пит тичащ към теб няма ли да се панираш? | |
|
| |
nug специалист
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Апр 26, 2007 12:16 am | |
| Направо съм се нааа.... а нема да го казвам ... | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: д Чет Апр 26, 2007 12:18 am | |
| а така недеи , че може да оакаш темата както аз съм правил | |
|
| |
BBB специалист
Брой мнения : 170 Registration date : 15.03.2007
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Апр 26, 2007 9:01 am | |
| - MAKI написа:
- аз не бих сложил наморник на моето , защото ако е лошо аз ще знам това , и ще правя така че да няма инциденти , ако трябва ще съм отшелник , също така не бих сложил наморник защото има много кучета които се пускат от стопаните си "да се разходят защото са добри и не са агресивни" а в същото време те са супер много агресивни към други кучета.. та мисълта ми е , защо моето куче ще бъде хапано от някакво друго , след като моето си е на повод , а чуждото не?
Защото MAKI каквото и да стане винаги твоето куче ще е виновно, все пак е питбул. А нали се сещаш за общественото мнение... | |
|
| |
Jordan staff специалист
Брой мнения : 494 Age : 34 Localisation : Бургас Registration date : 24.02.2007
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Апр 26, 2007 2:36 pm | |
| Да...Но МЕЖДУ ДРУГОТО ОНЗИ ДЕН СЕ РОВИХ В ИНТЕРНЕТ САЙТ НА ОБЩИНИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!И ИМА НАРЕДБА ВСИЧКИ КУЧЕТА ОТ ОПАСНИТЕ ПОРОДИ-НЕМСКА ОВЧАРКА,РОТВАЙЛЕР,ДОБЕРМАН-ПИНЧЕР,АМЕРИКАНСКИ ПИТБУЛ ТЕРИЕР И СЪОТВЕТНО СТАФОРДШИР,ФИЛА БРАЗИЛЕЙРО,КАНЕ КОРСО,ДОГО АРЖЕНТИНО,НЕМСКИ ДОГ и мисля че имаше още 7,8 породи кучета,които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИСКАШ НЕ ИСКАШ трябва да бъдат с НАМОРНИК,И НА ПОВОД НА ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!!!Това е полужението!Защото ако се случи някое чуждо да нахапе твое куче от съответните породи -то ТВОЙТО Е ВИНОВНО,ЗА ТОВА че няма нужните предпазни мерки!!!(това е според мен,защото винаги така става,полицията не признава и ще ви направи акт,независимо,че друго куче ви е нападнало)Но според мен това е много глупаво,да оставиш кучето само да се защитава,защото пак става гейм куче един вид според мен,защото ще ''свикне да се отбранява от всички кучета след това,които искат да си играят с него''!(това е според мен!Моля отново да няма спорове по случай моето изказване) За това аз още малко да порасне ще купя на Сънката наморник,нагръдник и има едни тройни метални кайшки! Но иначе кво да се прави...всички знаем,че навсякъде пъплят бездомни злобни улични кучета... | |
|
| |
BBB специалист
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Апр 26, 2007 4:08 pm | |
| Около нас пък бездомните като го видят бандита и бягат. Той такъв отива им се радва, иска да си играе, а те бягат. | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: д Чет Апр 26, 2007 8:49 pm | |
| BBB , да ти кажа чесно на мене не ми пука за тфа дали мислат че кучето ми е лошо или кфото и да е . това за наморниците не съм съгласен заради 1 нещо , ако всеки си води кучето на повод , няма да има нужда никои да слага наморник на своето куче. а това да оставиш кучето да се разправа само , защо трябва да спасявам друго куче? аз съм направил това което е трябвало , държал съм си кучето на повод нали? поел съм си отговорността.а добре примерно ги разтървавам само дето стопанина не се появява и пак се збиват? аз съм сам и не мога да държа и чуждо куче. кфо правиме тогава? | |
|
| |
Jordan staff специалист
| |
| |
MAKI специалист
| Заглавие: д Чет Апр 26, 2007 9:12 pm | |
| да ти кажа че това не се спазва поне тук , при вас не знам как е | |
|
| |
BBB специалист
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Пет Апр 27, 2007 8:40 am | |
| В такавая ситуация бих наритала солидно другото куче, а след това и стопанина. | |
|
| |
MAKI специалист
| Заглавие: д Пет Апр 27, 2007 8:11 pm | |
| аз не бих наритал чуждото куче , просто бих го оставил да се спасява сам от моето | |
|
| |
redy ентусиаст
Брой мнения : 13 Registration date : 29.03.2007
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Май 10, 2007 1:41 am | |
| Абе аз ли съм луд или вие сте неграмотни , всички пишете "НАМОРНИК" ........наморДник не ви ли звучи по-добре а ? | |
|
| |
nug специалист
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Май 10, 2007 9:38 am | |
| Това си е диалект на кучкарите нащо | |
|
| |
Jordan staff специалист
| Заглавие: Re: Възпитани (Наморник) Чет Май 10, 2007 3:47 pm | |
| | |
|
| |
zelka напреднал
Брой мнения : 60 Registration date : 28.03.2007